#plantbased #glutenfree placka s tempehom a tzaztiky
Ingrediencie (1 porcia, doba prípravy 20 min.)
- 1 placka
- 1 balík udeného tempehu
- 1 kokosový jogurt
- 1 uhorka
- kôpor
- štipka soli
- 1/2 citrónu
- 1/2 cesnaku
Postup
- Na prípravu tohto receptu si kúpime obľúbenú #plantbased #glutenfree placku, ktorú si len rýchlo zohrejeme alebo opečieme na panvici.
- Rozkrájame si tempeh na obdžníkové kúsky a do zlatova opekáme na panvici na ľubovoľnom oleji (kokosovovom, avokádovovom alebo olivovom) přibližne 10 minút na strednom stupni.
- Medzitým si nachystáme vegánske tzaztiky z kokosvého jogurtu. Do jogurtu pridáme nastrúhanú uhorku, polku cesnaku (môže a nemusí byť), kôpor, štipku soli a polku citrónu. Omáčku napokon rozmiešame.
- Na zapečnú placku pridáme na dochutenie bylinky (my sme sa rozhodli pre arugulu a koriander) tempeh, omáčku a možete servírovať.
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!