Ingrediencie (1 porcia, doba prípravy 20 min.)

  • 1 placka
  • 1 balík udeného tempehu
  • 1 kokosový jogurt
  • 1 uhorka
  • kôpor
  • štipka soli
  • 1/2 citrónu
  • 1/2 cesnaku

Postup

  1. Na prípravu tohto receptu si kúpime obľúbenú #plantbased #glutenfree placku, ktorú si len rýchlo zohrejeme alebo opečieme na panvici.
  2. Rozkrájame si tempeh na obdžníkové kúsky a do zlatova opekáme na panvici na ľubovoľnom oleji (kokosovovom, avokádovovom alebo olivovom) přibližne 10 minút na strednom stupni.
  3. Medzitým si nachystáme vegánske tzaztiky z kokosvého jogurtu. Do jogurtu pridáme nastrúhanú uhorku, polku cesnaku (môže a nemusí byť), kôpor, štipku soli a polku citrónu. Omáčku napokon rozmiešame.
  4. Na zapečnú placku pridáme na dochutenie bylinky (my sme sa rozhodli pre arugulu a koriander) tempeh, omáčku a možete servírovať.

Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!