Pri pobyte v Luhačoviciach sme sa dozvedeli, že na jednom z kopcov v Zlíne, odkiaľ pochádza rodina a značka Baťa, je krásna vila s dvojpodlažnou reštauráciou. Cestou späť do Bratislavy sme sa tam zastavili.

Keď sme prešli cez bránu, čakala nás upravená záhrada s anglickým trávnikom a sochami. Za vilou sa pritom rozprestieral divoký les. Hneď sme sa tam cítili, akoby sme prišli na návštevu k známym. Zazvonili sme na zvonček a v okamihu sme sa ocitli v krásnom interiéri. Keď sme ním prešli, rozprestrel sa pred nami už spomínaný les.

Okrem tejto dokonale zmixovanej dizajnovo prírodnej atmosféry bol v La Villa aj veľmi ústretový personál. Nielenže nám vyhoveli v úprave štyroch chodov na bezlepkový a vegánsky spôsob (pričom sme si pri každom chode mohli vybrať z dvoch variant), ale urobili pre nás aj výnimku a mohli sme si obed užiť spolu s našim psíkom. Vďaka tejto výnimke a snáď aj júnovým horúčavám sme sedeli vonku na terase, kde bola atmosféra umocnená francúzskou hudbou spolu so šumom okolitých stromov.

Pred prvým chodom sme namiesto domáceho masla mali bezlepkový chlieb s výborným talianskym olejom. Olej bol servírovaný v porcelánovej nádobe, vďaka čomu sme si mohli vychutnať jeho vôňu a farbu.

Ako predjedlo sme ochutnali obe možnosti – chutné, jemne pikantné gaspačo a tatarák zo žltej repy. V tataráku bolo cítiť horkasté horčičné semiačka, sladkasté jablko a pikantnú cibuľku.

Ako hlavné jedlo sme si vybrali rizoto s kuriatkami, ktoré bolo ochutené citrónovou kôrou a šťavou. Ryža bola pripravená al dente, čo podľa nás svedčí o medzinárodnom štandarde reštaurácie. Automaticky nám priniesli olivový olej, ktorý ale vôbec nechýbal, lebo chute rizota boli perfektne vyvážené. Aj keď sme zvyknuté na dubákové rizoto, potešilo nás, že kuchári vyhoveli našej diéte a vopred naplánovaný jedálničiek prispôsobili. Chuť citrónu sa pritom perfektne hodila ku kuriatkam, ale treba dodať, že nie každému kyslá chuť vyhovuje toľko ako nám. Každopádne je to najlepšie rizoto, aké sme v poslednej dobe mali.

Posledným chodom boli dva kopčeky sorbetu. Vyskúšali sme všetky príchute – jemnú chuť marhule, intenzívnu chuť ríbezle a dokonca sorbety s príchuťou smreku a mojita. Smrek bol trochu trpký, ale zato bolo cítiť esenciu stromov rastúcich na pozemku vily. Mojito bolo osviežujúce s jemným nádychom alkoholu. Sorbety v La Ville boli pritom menej sladké ako tie v hoteli Radun, takže ich odporúčame aj ľuďom citlivejším na cukor.

Po tomto gurmánskom zážitku vám môžeme La Villu stopercentne odporučiť. Vo výbere surovín a chuťových kombinácií sa na túto reštauráciu môžete spoľahnúť. Za cenu 20 eur za obed na osobu je toto miesto rajom pre labužníkov každého druhu. Keď budete v okolí Zlína, rezervujte si stôl v La Villa vopred. Oplatí sa.

La Villa Restaurant nájdete na adrese Stráže 3661, Zlín, Česko

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!