Ňoky zo sladkého zemiaku s tofu omáčkou
Igrediencie (4 porcie) doba prípravy 1 hod.
- 2 väčšie sladké zemiaky
- 200g tapiokovej múky
- 200g ryžovej múky
- 50g psyllie
- 1ČL soli
- štipka muškátového orechu
Tofu omáčka (4 porcie) doba prípravy 5 minút
- 400g hodvábneho tofu
- hrsť rukoly
- hrsť špenátu
- 1ČL soli
- 1ČL žltej miso pasty
- šťáva z jednoho citróna
- 1PL jablčného octu
Postup
- Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na zhruba centimeter hrubé plátky a dáme naparovať, prípadne variť vo vode.
- Keď nám zemiaky zmäknú, dáme ich do misky a pridáme ostatné ingrediencie.
- Cesto začneme miesiť ešte keď sú zemiaky teplé. Ak sú príliš horúce, použijeme zo začiatku mliaždič zemiakov alebo vidličku.
- Z cesta vytvoríme štyri guličky a z nich postupne vyvaľkáme rukami dlhšie šulce.
- Tie rozkrájame na obdĺžniky asi centimetrovej veľkosti a ľubovoľne vytvarujeme do nášho obľúbeného tvaru ňoku.
- Ňoky na olivovom oleji vypražíme a môžeme podávať spolu s tofu omáčkou. Tu pripravíme tak, že všetky uvedené ingediencie zmixujeme a podľa potreby a osobných preferencii dochutíme.
Tip: My sme si k ňokom dali našu tofu omáčku, ale chutia výborne aj so zelenou majonézou, ktorá je tiež uvedená na našej stránke.
Tip: Odporúčame z rozkrájaných kúskov cesta vytvoriť guličky a potom do každej jemne zatlačiť palec. Do takéhoto tvaru ňokov sa po vypražení usadí chutná omáčka.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!