Igrediencie (4 porcie) doba prípravy 1 hod.

  • 2 väčšie sladké zemiaky
  • 200g tapiokovej múky
  • 200g ryžovej múky
  • 50g psyllie
  • 1ČL soli
  • štipka muškátového orechu

Tofu omáčka (4 porcie) doba prípravy 5 minút

  • 400g hodvábneho tofu
  • hrsť rukoly
  • hrsť špenátu
  • 1ČL soli
  • 1ČL žltej miso pasty
  • šťáva z jednoho citróna
  • 1PL jablčného octu

Postup

  1. Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na zhruba centimeter hrubé plátky a dáme naparovať, prípadne variť vo vode.
  2. Keď nám zemiaky zmäknú, dáme ich do misky a pridáme ostatné ingrediencie.
  3. Cesto začneme miesiť ešte keď sú zemiaky teplé. Ak sú príliš horúce, použijeme zo začiatku mliaždič zemiakov alebo vidličku.
  4. Z cesta vytvoríme štyri guličky a z nich postupne vyvaľkáme rukami dlhšie šulce.
  5. Tie rozkrájame na obdĺžniky asi centimetrovej veľkosti a ľubovoľne vytvarujeme do nášho obľúbeného tvaru ňoku.
  6. Ňoky na olivovom oleji vypražíme a môžeme podávať spolu s tofu omáčkou. Tu pripravíme tak, že všetky uvedené ingediencie zmixujeme a podľa potreby a osobných preferencii dochutíme.

Tip: My sme si k ňokom dali našu tofu omáčku, ale chutia výborne aj so zelenou majonézou, ktorá je tiež uvedená na našej stránke.

Tip: Odporúčame z rozkrájaných kúskov cesta vytvoriť guličky a potom do každej jemne zatlačiť palec. Do takéhoto tvaru ňokov sa po vypražení usadí chutná omáčka.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!