Ingrediencie (4 porcie) 2-4 hod. predpríprava receptu (kedy močíme orechy) plus 5 minút mixovania všetkých ingrediencií

  • hrsť kešu orechov
  • 50ml vody
  • 1/2 citrónu
  • štipka soli
  • zopár listov baby špenátu
  • hrsť listov rukoly
  • jablčný ocot
  • Ume ocot (odporúčame Ume shiso ocot)

Postup

  1. Kešu orechy necháme 2-4 hodiny močiť vo filtrovanej vode.
  2. Vodu potom zlejeme, orechy opláchneme a dáme do mixéra.
  3. Ošúpeme polovicu citrónu a pridáme ho do mixéra spolu so štipkou soli.
  4. Orechy zmixujte do krémova pri postupnom prilievaní vody.
  5. Vodu pridávame tak, aby sme mali krémovú konzistenciu majonézy. Je na nás ako tekutá majonéza alebo omáčka bude.
  6. Potom pridáme ostatné ingrediencie a všetko dohromady dokonale zmixujeme.

Tip 1: Ak máme slabší mixér, necháme orechy namočené čo najdlhšie a namiesto citrónu použijeme len citrónovú šťavu.

Tip 2: Ak chceme dosiahnuť hebkejšiu konzistenciu, do majonézy môžeme primixovať aj olivový olej.

Tip na obmenu chutí: Táto majonéza chutí výborne aj čisto s rukolou. A ak máte radi chuť petržlenu, odporúčame skúsiť aj čisto petržlenovú.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!