Ingrediencie (2 porcie) čas prípravy 30 až 40 minút.

  • 1/2 malého karfiolu
  • 200g kukuričnej múky
  • 150ml vody
  • 1ČL mletého koriandru
  • 1ČL mletej rímskej rasce
  • 1ČL mletej kurkumy
  • 1ČL prášku na pečenie
  • štipka soli (podľa potreby)

Postup

  1. Karfiol umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Ak sa nám kúsky zdajú príliš veľké, podrvíme ich v rukách.
  2. Pripravené kúsky dáme do misky a rukami ich dobre zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami okrem vody.
  3. Túto zmes potom podlejeme vodou, premiešame a začneme v rukách tvarovať placky zhruba veľkosti dlaní.
  4. Tie postupne ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, polejeme ich olejom a dáme piecť na 210 stupňov zhruba 15 minút z každej strany. Placky majú byť zlatisté s jemne hnedými okrajmi.
  5. K tomuto receptu odporúčame ako dip našu zelenú kešu majonézu, ktorý nájdete na webe jedloznačne.sk v sekcii Prílohy.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!