Karfiolové “baji” placky
Ingrediencie (2 porcie) čas prípravy 30 až 40 minút.
- 1/2 malého karfiolu
- 200g kukuričnej múky
- 150ml vody
- 1ČL mletého koriandru
- 1ČL mletej rímskej rasce
- 1ČL mletej kurkumy
- 1ČL prášku na pečenie
- štipka soli (podľa potreby)
Postup
- Karfiol umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Ak sa nám kúsky zdajú príliš veľké, podrvíme ich v rukách.
- Pripravené kúsky dáme do misky a rukami ich dobre zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami okrem vody.
- Túto zmes potom podlejeme vodou, premiešame a začneme v rukách tvarovať placky zhruba veľkosti dlaní.
- Tie postupne ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, polejeme ich olejom a dáme piecť na 210 stupňov zhruba 15 minút z každej strany. Placky majú byť zlatisté s jemne hnedými okrajmi.
- K tomuto receptu odporúčame ako dip našu zelenú kešu majonézu, ktorý nájdete na webe jedloznačne.sk v sekcii Prílohy.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!