Ingrediencie( 2 porcie, doba prípravy 20 min.)

  • 6 kvetov bazy
  • 50g tapiokovej múky
  • 25g mandľovej múky (prípadne kokosovej)
  • 50-75 ml vody
  • slnečnicový olej na vyprážanie
  • práškový cukor (bezlepkovú verziu vytvoríte zmixovaním kokosového cukru a tapiokokového škrobu tak, aby bola zmes biela)

Postup

  1. Bazu skontrolujeme a odstránime prípadné chrobáčiky či iný hmyz.
  2. Dôkladne zmiešame múky a pre zvýraznenie chuti bazy do zmesi môžeme pridať aj štipku soli.
  3. Postupne prilievame a primiešame vodu, aby sme dosiahli dostatočne tekutú konzistenciu na obaľovanie. Ak náhodou pridáte príliš veľa vody, pokojne ešte pridajte mandľovú múku.
  4. Bazové kvety postupne namočíme do cesta a ideálne tak, aby boli všetky biele kvietky obalené.
  5. Olej na panvici zohrejeme tak, aby sa okolo kvapky cesta vytvorili po jeho dopade na panvicu bublinky. Na panvici pritom musí byť toľko oleja, aby boli kvety bazy pri vyprážaní celoplošne namočené. Stačí ich vyprážať okolo 5 minút do zlatista. Nechceme totiž aby bolo cesto príliš tvrdé.
  6. Potom necháme olej odkvapkať na papierový obrúsok, odstrihneme zelené stonky alebo zhnednuté časti kvetu. Posypeme cukrom, alebo polejeme sirupom a servírujeme.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!