Ingrediencie ((2 porcie, doba prípravy 30 min.)

  • 8 krajcov bezlepkového chleba
  • zhruba 150g cícerovej múky
  • zhruba 80ml vody
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie (odporúčame ryžový alebo kukuričný)

Postup

  1. Zmiešame múku, soľ a vodu tak, aby vznikla tekutá, ale zároveň hustá zmes (príliš vodová zmes je v poriadku, nevytvorí však taký chrumkavý efekt, aký chceme dosiahnuť).
  2. Nalejeme olej na panvicu a začneme ohrievať.
  3. Olej by mal celú panvicu pokryť jemnou vrstvou, aby sa nám cesto nelepilo.
  4. Chleba omočíme, prípadne obalíme v ceste a poukladáme na už rozohriaty olej na panvici.
  5. Keď uvidíme bublinky, opatrne obrátime a proces zopakujeme, až kým chlebíčky nemajú miestami jemne hnedé sfarbenie.
  6. Opakujeme, až kým sa nám neminú krajce chleba a podávame ich teplé s kečupom, poprípade s paradajkami alebo inou zeleninou.

Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!