Ingrediencie (4 porcie, doba prípravy 80 min.)

  • jedna bio konzerva cíceru bez konzervačných látok
  • 2 väčšie alebo 4 menšie cvikly
  • 2ČL bezlepkovej sójovej alebo tamari omáčky
  • štipka sušeného cesnaku
  • štipka sušeného čili
  • 1-2PL olivového oleja
  • filtrovaná voda
  • citrónová šťava

Postup

  1. Trúbu pripravíme na 200 stupňov celzia.
  2. Na plech rozložíme na plátky nakrájanu cviklu.
  3. Obalíme v avokádovom oleji, sušenom čili a cesnaku.
  4. Necháme piecť až kým cvikla úplne nezmekne, kľudne aj pol hodinku.
  5. Keď bude cvikla hotová, tak ju dáme do misky a do chladničky na cca 10 minút, aby mala izbovú teplotu.
  6. Následne dáme cviklu do mixéra (my používame Vitamix), pridáme cícer, vodu, citrónovú štavu a sójovú omáčkou.
  7. Rozmixujeme.
  8. Pridáme trochu olivového oleja za miešania v mixéri pre úpravu konzistencie nášho humusu. 
  9. Chuť a konzistenciu dolaďujeme podľa toho, ako nám to vyhovuje.
  10. Môžeme pridať vodu, olej alebo naše obľubené korenie. 
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!