Mňamkový cviklový humus
Ingrediencie (4 porcie, doba prípravy 80 min.)
- jedna bio konzerva cíceru bez konzervačných látok
- 2 väčšie alebo 4 menšie cvikly
- 2ČL bezlepkovej sójovej alebo tamari omáčky
- štipka sušeného cesnaku
- štipka sušeného čili
- 1-2PL olivového oleja
- filtrovaná voda
- citrónová šťava
Postup
- Trúbu pripravíme na 200 stupňov celzia.
- Na plech rozložíme na plátky nakrájanu cviklu.
- Obalíme v avokádovom oleji, sušenom čili a cesnaku.
- Necháme piecť až kým cvikla úplne nezmekne, kľudne aj pol hodinku.
- Keď bude cvikla hotová, tak ju dáme do misky a do chladničky na cca 10 minút, aby mala izbovú teplotu.
- Následne dáme cviklu do mixéra (my používame Vitamix), pridáme cícer, vodu, citrónovú štavu a sójovú omáčkou.
- Rozmixujeme.
- Pridáme trochu olivového oleja za miešania v mixéri pre úpravu konzistencie nášho humusu.
- Chuť a konzistenciu dolaďujeme podľa toho, ako nám to vyhovuje.
- Môžeme pridať vodu, olej alebo naše obľubené korenie.
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!