Ingrediencie (2 porcie)

Placky

  • 2 mrkvy
  • pol cukety
  • 2ČL drvených ľanových semiačok
  • štipka soli
  • koreniny podľa chuti (napr. koriander, štipka pomletej rasce alebo senovky gréckej)

Tzatziky

  • 200g kešu orechov
  • ½ uhorky
  • cesnak alebo chren podľa chuti
  • šťava z ½ citróna
  • 25g olivového oleja
  • kôpor
  • soľ
  • korenie

Postup

  1. Placky pripravíme tak, že nastrúhame mrkvu a cuketu.
  2. Primiešame drvené ľanové semiačka, soľ a obľúbené korenie.
  3. Zmes v dlaniach odšťavíme a vyformujeme placky.
  4. Vytvarované placky pečieme v trúbe na 190 stupňoch na papieri na pečenie zhruba 15 minút.
  5. Medzi tým si nachystáme tzatziky.
  6. Cez noc namočené kešu orechy mixujeme tak dlho, pokiaľ nevznikne konzistencia smotany. So „smotanou“ zmiešame polovicu nastrúhanej uhorky, pridáme cesnak alebo chren, citrónovú šťavu, olivový olej, kôpor, soľ a korenie.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!