Cuketovo-mrkvové placky s vegánskymi tzatziky
Ingrediencie (2 porcie)
Placky
- 2 mrkvy
- pol cukety
- 2ČL drvených ľanových semiačok
- štipka soli
- koreniny podľa chuti (napr. koriander, štipka pomletej rasce alebo senovky gréckej)
Tzatziky
- 200g kešu orechov
- ½ uhorky
- cesnak alebo chren podľa chuti
- šťava z ½ citróna
- 25g olivového oleja
- kôpor
- soľ
- korenie
Postup
- Placky pripravíme tak, že nastrúhame mrkvu a cuketu.
- Primiešame drvené ľanové semiačka, soľ a obľúbené korenie.
- Zmes v dlaniach odšťavíme a vyformujeme placky.
- Vytvarované placky pečieme v trúbe na 190 stupňoch na papieri na pečenie zhruba 15 minút.
- Medzi tým si nachystáme tzatziky.
- Cez noc namočené kešu orechy mixujeme tak dlho, pokiaľ nevznikne konzistencia smotany. So „smotanou“ zmiešame polovicu nastrúhanej uhorky, pridáme cesnak alebo chren, citrónovú šťavu, olivový olej, kôpor, soľ a korenie.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!