Ingrediencie (doba prípravy (cca 12-15 kusov, 20 min deň 1, 15 min deň 2, celkový čas 35 min )

  • 400g pražených arašídov
  • 400g datlí bez kôstky
  • 200g arašidového masla
  • 20ml rastlinného mlieka
  • vanilkový extrakt
  • štipka soli
  • 2x vegánska horká čokoláda na varenie
  • 1PL kokosového oleja

Postup

Najprv pripravíme prvú vrstvu. 
1. Pridáme 200g arašidov do mixéra a LEN rozdrtíme.
2. Potom pridáme 200g datlí, trošku soli a miešame v mixéri, pokiaľ sa nám vytvorí pasta.
3. Pripravíme si nádobu na pečenie, ideálne hranatú, aby mal snickers ten správny tvar, piecť ale nebudeme. 🙂 Do nádoby dáme papier na pečenie a do pripravenej nádoby rovnomerne rozotrieme a pritlačíme pastu.
Ďalším krokom je príprava arašidového karamelu. 
4. Do mixéra prídame 200g datlí, 200g arašidov, 150g arašidového masla, rastlinné mlieko, vanilkový extract a štipku soli a mixujeme až kým nebude karamel úplne hladký. Treba si odsledovať, aby v karameli nezostali žiadne veľké kusy datlí a orieškov.
5. Keď máme karamel hotový, vylejeme ho do veľkej misky a primiešame zvyšok arašidového masla.
6. Takto hotový karamel rozotrieme na prvú už pripravenú vrstvu. Navrch dáme pár celých arašidov na ozdobu a dáme na noc do mrazničky.
Posledný krok je obaľovanie rezov v horkej čokoláde. 
7. Na druhý deň vyberieme snickers z mrazničky a dáme ho na 10 minút do chladničky, aby trochu zmäkol. Zatiaľ si pripravíme horkú čokoládu. Zoberieme si hrniec, do ktorého dáme trochu vody a dáme variť. Na hrniec položíme nerezovú misku, pridáme trochu kokosového oleja a do misky vložíme dve celé čokolády na varenie polámané na menšie kusy. Miešame až pokiaľ sa nám pekne neroztopí.
8. Teraz vyberieme snickers z chladničky a nakrájame ho na menšie časti.
9. Na záver obalíme snickers rezy v čokoláde. Obalené rezy dáme do chladničky, aby čokoláda pekne stuhla. Ak máte rezov veľa, dajte ich kľudne do mrazničky, ale z našej skúsenosti sa všetky zjedia za pár dní. :)))
Tip: Snickers rezy môžete obaliť v čokoláde aj dvakrát :)))
Dobrú chuť Vám praje Jedloznačne!