ingrediencie (dve porcie) doba prípravy 1 hod.

  • 1kg tekvice
  • 1-2 hrušky
  • 30g kokosového cukru ( alebo podľa potreby)
  • 500ml vody
  • 1 citrón
  • 1ČL pomarančovej kôry
  • 1 puding (ideálne s vanilkovou príchuťou)

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
  2. Dáme ju variť v zhruba 250ml vody.
  3. K uvarenej tekvici pridáme na kocky nakrájané hrušky a rozmixujeme ich.
  4. K zmesi potom pridáme 250ml vody, puding, cukor, citrónovú šťavu, pomarančovú kôru a za stáleho miešania a slabého varu puding povaríme 1 minútu.
  5. Hotový puding nalejeme do sklenených nádob opláchnutých studenou vodou.
  6. Ak ich chceme sterilizovať, môžeme sklenené nádoby poukladať na plech s vodou a dať ich zapiecť na 3 minúty na 200 stupňov.

Tip: Bezlepkové pudingy nájdete napríklad v Bille, Yeme a vo väčšine bio obchodov.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!