Tekvicový puding
ingrediencie (dve porcie) doba prípravy 1 hod.
- 1kg tekvice
- 1-2 hrušky
- 30g kokosového cukru ( alebo podľa potreby)
- 500ml vody
- 1 citrón
- 1ČL pomarančovej kôry
- 1 puding (ideálne s vanilkovou príchuťou)
Postup
- Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
- Dáme ju variť v zhruba 250ml vody.
- K uvarenej tekvici pridáme na kocky nakrájané hrušky a rozmixujeme ich.
- K zmesi potom pridáme 250ml vody, puding, cukor, citrónovú šťavu, pomarančovú kôru a za stáleho miešania a slabého varu puding povaríme 1 minútu.
- Hotový puding nalejeme do sklenených nádob opláchnutých studenou vodou.
- Ak ich chceme sterilizovať, môžeme sklenené nádoby poukladať na plech s vodou a dať ich zapiecť na 3 minúty na 200 stupňov.
Tip: Bezlepkové pudingy nájdete napríklad v Bille, Yeme a vo väčšine bio obchodov.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!