Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 40 min.) množstvo a výber zeleniny je na individuálnej preferencii

  • 2 veľké zemiaky
  • 1 väčší batát nakrájaný na hranolčeky
  • 10 fazuľových strukov
  • 10 ružičiek brokolice
  • 5 ružičiek karfiolu
  • soľ
  • 1dl vody
  • olivový olej
  • 1 menšia cibuľa

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 180 stupňov.
  2. Na plech položíme papier na pečenie.
  3. Navrch postupne ukladáme na kolieska nakrájané zemiaky, na hranolčeky nakrájaný batát, fazuľové struky, ktorým sme pred tým rozstrihli končeky, aby so do vnútra dostal vzduch, hlavičky brokolice a karfiolu a osolíme.
  4. Aby zelenina skôr zmäkla, na takto pripravenú zmes nalejeme približne 1dl vody, a nakoniec vrch zeleniny pokvapkáme olejom a prikryjeme alobalom.
  5. Dáme zapiecť.
  6. Keď už je zelenina takmer hotová, na samý vrch poukladáme cibuľu (chutná je, napríklad na pol mesiačiky nakrájaná červená cibuľa).
  7. Tesne pred vybratím skontrolujeme, či je zelenina dostatočne mäkká a podávame.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!