Ingrediencie (4 osoby) doba prípravy 1 hod.

  • 300g pohánkovej múky
  • 200g kokosovej múky
  • 2ČL kypriaceho prášku
  • Štipka soli
  • 1ČL kardamónu
  • 2ČL škorice
  • 2ČL levanduľových kvetov
  • 100g kokosového cukru
  • 80g kokosového oleja
  • 2-3PL agávového sirupu
  • 300-400ml rastlinného mlieka
  • 1PL mletých ľanových semiačok
  • 4-5PL vody

Postup

  1. Múky zmiešame s kypriacim práškom, soľou, kardamonom, levanduľovými kvetmi a škoricou. 
  2. Rozpustený kokosový olej vymiesime s cukrom a prípadne aj agáve sirupom, aby boli sušienky sladšie. 
  3. Aby sme vytvorili alternatívu vajíčka, zmiešame lyžicu mletých ľanových semiačok s tromi až štyrmi lyžicami vody. 
  4. Náhradu vajíčka a tekutú zmes oleja s cukrom zmiešame s múkami. 
  5. Zohrejeme rastlinné mlieko a postupne ho prilievame do zmesi, aby sa nám spojila do cesta. 
  6. To vyvaľkáme a vykrojíme preferované formy keksíkov. 10-15 minút ich pečieme na 180 stupňoch. 
  7. Po dopečení keksíky necháme vychladnúť a odporúčame servírovať s preferovaným lekvárom.    

 

Tip: Aby sa nám cesto nelepilo, môžeme ho vyvaľkať na potravinovej fólii, prípadne aj pokropiť studenou vodou.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!