Ingrediencie (2 porcie, doba prípravy 45 min., 15 minút príprava + 30 minút pečenie)

  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • dve hrste drobného bobuľového ovocia (čerstvé alebo mrazené)
  • 100g bezlepkových ovsených vločiek
  • 2PL strúhaného kokosu
  • 2PL orieškov podľa chuti (mandle alebo vlašské)
  • 2PL kokosového oleja izbovej teploty
  • 1PL agáve sirupu
  • 1PL datľového sirupu

Postup

Nachystáme si zapekaciu misku (s rozmerom cca 20x30cm).

Na jej dno dáme na kocky nakrájané jablko a hrušku a ostatné drobné ovocie (môže byť mrazené). 

V miske dobre premiešame sypké ingrediencie spolu s kokosovým olejom a sladidlami.

Zmes rovnomerne vysypeme na ovocie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút. 

Po upečení podávame s rastlinným jogurtom (kokosový, ovsený, kešu) alebo rastlinným mliekom a dozdobíme semiačkami (chia, konopnými), kokosovými čipsami alebo lupienkami mandlí.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!