Ingrediencie (6-9 kusov, doba prípravy 45 min.)

  • 350ml minerálnej vody (napríklad Fatry)
  • 150g mixu bezlepkovej múky na chleba
  • 100g pohánkovej múky
  • 100g teffovej múky
  • 50ml slnečnicového oleja
  • 1ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • semiačka na posypanie (napríklad sezamové alebo ľanové)
  • slnečnicový olej na vymastenie formy na pečenie alebo plechu

Postup

  1. Dôkladne premiešame suché ingrediencie.
  2. Potom primiešame olej a vodu. Cesto je omnoho redšie ako tradičné chlebové. Má sa konzistenciou skôr podobať na jogurt.
  3. Cesto po dvoch polievkových lyžiciach nalejeme do olejom vymastenej formy na muffiny, aby vznikli mini bochníčky, alebo ho nalejeme priamo na plech, aby sa nám upiekli tenké žemličky.
  4. Posypeme ich semiačkami a plech uložíme na zhruba 20 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!