Domáce bezlepkové bochníčky
Ingrediencie (6-9 kusov, doba prípravy 45 min.)
- 350ml minerálnej vody (napríklad Fatry)
- 150g mixu bezlepkovej múky na chleba
- 100g pohánkovej múky
- 100g teffovej múky
- 50ml slnečnicového oleja
- 1ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
- semiačka na posypanie (napríklad sezamové alebo ľanové)
- slnečnicový olej na vymastenie formy na pečenie alebo plechu
Postup
- Dôkladne premiešame suché ingrediencie.
- Potom primiešame olej a vodu. Cesto je omnoho redšie ako tradičné chlebové. Má sa konzistenciou skôr podobať na jogurt.
- Cesto po dvoch polievkových lyžiciach nalejeme do olejom vymastenej formy na muffiny, aby vznikli mini bochníčky, alebo ho nalejeme priamo na plech, aby sa nám upiekli tenké žemličky.
- Posypeme ich semiačkami a plech uložíme na zhruba 20 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!