Ingrediencie (1 porcia, doba prípravy 5 min.)

  • 2 japonské naberačky matche (cca 1ČL)
  • 1 pohár rastlinného mlieka (napríklad sójového alebo ryžového)
  • 1-2ČL agáve sirupu
  • 20ml horúcej vody (cca 70 stupňovej)
  • ľad s príchuťou matcha čaju

Postup

Na matcha ľad:

  1. Deň pred prípravou samotného nápoja si pripravíme čaj matcha s horúcou vodou. Použijeme 2 čajové lyžičky matcha prášku a zhruba 50ml vriacej vody.
  2. Prilejeme cca 50ml vlažnej vody a tekutinu vylejeme do formy na ľadové kocky. Formu dáme na noc zamraziť, aby nám vznikol ľad s príchuťou čaju matcha.

Na nápoj:

  1. Matcha prášok zalejeme 10-20 ml horúcej vody a vyšľaháme bambusovou metličkou, kým nenapení. Na tento krok použijeme originálnu misku na čaj matcha alebo ľubovolnú misku so širším dnom.
  2. Čaj prelejeme do vyššieho pohára, prilejeme mlieko, pridáme sirup a zamiešame. K nápoju pridáme náš matcha ľad a podávame.

Tip 1: Podľa chuťových preferencií si samozrejme môžeme pripraviť slabšiu alebo sladšiu matchu tým, že pridáme menej prášku matche alebo viac sirupu.

Tip 2: Ak nemáme špeciálnu metličku, čaj matcha sa dá napeniť aj malým ručným mixérom na mlieko.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!