Ingrediencie (6 porcií)

  • 200g datlí
  • 100g pistáciových orechov na hmotu
  • 50g pistáciových orechov na obal
  • 30g kešu orechov
  • 2ČL kešu masla
  • 1ČL čaju matcha
  • štipka soli

Postup

  1. Pistáciové orechy necháme (ideálne cez noc) vymočiť vo filtrovanej vode 8 hodín.
  2. Kešu orechy necháme vymočiť vo filtrovanej vode 2-4 hodiny.
  3. Ďatle a brusnice necháme vo filtrovanej vode namočené 15-30 minút, kým nezmäknú.
  4. Po odmočení orechy, ďatle a brusnice prepláchneme vodou a následne všetky ingrediencie zmixujeme a z hustého cesta vytvoríme guličky ľubovoľnej veľkosti.
  5. Guličky dáme odstáť do ľadničky na hodinu a potom môžeme servírovať.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!