Pistáciové guličky
Ingrediencie (6 porcií)
- 200g datlí
- 100g pistáciových orechov na hmotu
- 50g pistáciových orechov na obal
- 30g kešu orechov
- 2ČL kešu masla
- 1ČL čaju matcha
- štipka soli
Postup
- Pistáciové orechy necháme (ideálne cez noc) vymočiť vo filtrovanej vode 8 hodín.
- Kešu orechy necháme vymočiť vo filtrovanej vode 2-4 hodiny.
- Ďatle a brusnice necháme vo filtrovanej vode namočené 15-30 minút, kým nezmäknú.
- Po odmočení orechy, ďatle a brusnice prepláchneme vodou a následne všetky ingrediencie zmixujeme a z hustého cesta vytvoríme guličky ľubovoľnej veľkosti.
- Guličky dáme odstáť do ľadničky na hodinu a potom môžeme servírovať.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!