Ingrediencie (2 porcie)

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 3 lyžice tahini
  • 1/2 citróna
  • 100g kokosového jogurtu
  • hrsť jadierok granátového jablka
  • hrsť čerstvého koriandru
  • 1 lyžica bezlepkovej sójovej omáčky
  • olivový olej
  • štipka soli
  • štipka kumínu

Postup

  1. Baklažány rozpolíme na dĺžku, potrieme olivovým olejom, posolíme a dáme piecť do trúby na 200 stupňov na 30-40 minút, kým nezmäknú.
  2. Vnútro baklažánov vyberieme a zmixujeme spolu s tahini, citrónovou šťavou z polovice citrónu, sójovou omáčkou, jogurtom a kumínom.
  3. Vydlabané baklažány naplníme touto zmesou, posypeme jadierkami granátového jablka, nakrájaným koriandrom, prípadne pokvapkáme jogurtom a môžeme servírovať.  

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!