Plnené baklažány
Ingrediencie (2 porcie)
- 2 stredne veľké baklažány
- 3 lyžice tahini
- 1/2 citróna
- 100g kokosového jogurtu
- hrsť jadierok granátového jablka
- hrsť čerstvého koriandru
- 1 lyžica bezlepkovej sójovej omáčky
- olivový olej
- štipka soli
- štipka kumínu
Postup
- Baklažány rozpolíme na dĺžku, potrieme olivovým olejom, posolíme a dáme piecť do trúby na 200 stupňov na 30-40 minút, kým nezmäknú.
- Vnútro baklažánov vyberieme a zmixujeme spolu s tahini, citrónovou šťavou z polovice citrónu, sójovou omáčkou, jogurtom a kumínom.
- Vydlabané baklažány naplníme touto zmesou, posypeme jadierkami granátového jablka, nakrájaným koriandrom, prípadne pokvapkáme jogurtom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!