Ingrediencie (2 porcie)

  • 1 hľúzka a štyri hlávky brokolice
  • 250g quinoi
  • 500g zeleninového vývaru
  • 2 malé mrkvy
  • 4 asprágusy
  • polovica cukiny

Postup

  1. Na olivovom oleji opražíme na drobno nakrájanú hľúzku brokolice.
  2. Keď zmení farbu, pridáme hrnček prepláchnutej quinoi a potupne zalejeme dvoma hrnčekmi predom pripraveného zeleninového vývaru.
  3. Kým sa varí rizoto, zeleninu nakrájame na rovnako veľké kúsky a vložíme ich do parného hrnca.
  4. Najprv pripravíme zeleninu, ktorá potrebuje na naparenie dlhší čas. Napríklad, najprv naparíme mrkvu a až nakoniec asparágus, brokolicu a cukinu.
  5. Keď je quinoa hotová, polejeme ju kešu krémom, premiešame, na vrch pridáme zeleninu a servírujeme.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!