Ingrediencie ( 2 porcie, doba prípravy 30 min.)

  • soba rezance
  • zelenina podľa výberu (mrkva, mladý hrášok, kapusta, borkolica,cuketa..)
  • sezam na ozdobu

Na tofu marinádu:

  • 2PL olivového oleje
  • 1PL citrónové šťavy
  • 1PL medu
  • 1ČL sójové omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 cm dlhé kúsky čerstvého zázvoru
  • soľ
  • čierne korenie
  • mleté čili

Na omáčku

  • 2 PL tahini
  • med (podľa chuti)
  • sójová omáčka (podľa chuti)
  • citrón (podľa chuti)
  • soľ (podľa chuti)
  • čierne korenie (podľa chuti)

Postup

  1. Namarinujeme tofu a necháme ho v zmesi, najlepšie v chladničke aspoň 30minút.
  2. Na cesnaku, zázvore a cibuľke orestujeme zeleninu, ktorú chceme použiť.
  3. Zeleninu restujeme do chrumkava, nevaríme.
  4. Zatiaľ si na oleji v druhej panvici opečieme tofu do chrumkava a následne pridáme k zelenine.
  5. Rezance uvaríme podľa návodu.
  6. Pripravíme si omáčku z pripravených surovín a primiešame k nej trochu vody.
  7. Omáčku prilejeme k zelenine a tofu a všetko premiešame.
  8. Pridáme uvarené rezance a minútku všetko spolu miešame na malom ohni.
  9. Servírujeme so sezamom na vrchu.

Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!