Soba rezance s tahini omáčkou a tofu
Ingrediencie ( 2 porcie, doba prípravy 30 min.)
- soba rezance
- zelenina podľa výberu (mrkva, mladý hrášok, kapusta, borkolica,cuketa..)
- sezam na ozdobu
Na tofu marinádu:
- 2PL olivového oleje
- 1PL citrónové šťavy
- 1PL medu
- 1ČL sójové omáčky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2-3 cm dlhé kúsky čerstvého zázvoru
- soľ
- čierne korenie
- mleté čili
Na omáčku
- 2 PL tahini
- med (podľa chuti)
- sójová omáčka (podľa chuti)
- citrón (podľa chuti)
- soľ (podľa chuti)
- čierne korenie (podľa chuti)
Postup
- Namarinujeme tofu a necháme ho v zmesi, najlepšie v chladničke aspoň 30minút.
- Na cesnaku, zázvore a cibuľke orestujeme zeleninu, ktorú chceme použiť.
- Zeleninu restujeme do chrumkava, nevaríme.
- Zatiaľ si na oleji v druhej panvici opečieme tofu do chrumkava a následne pridáme k zelenine.
- Rezance uvaríme podľa návodu.
- Pripravíme si omáčku z pripravených surovín a primiešame k nej trochu vody.
- Omáčku prilejeme k zelenine a tofu a všetko premiešame.
- Pridáme uvarené rezance a minútku všetko spolu miešame na malom ohni.
- Servírujeme so sezamom na vrchu.
Dobrú chuť vám praje Jedloznačne!